2012. május 27., vasárnap

1. A provokatőr

Az ember nem azért tanult meg kétlábon járni, hogy bamba birka módjára bőgjön a többi után, hanem azért, hogy állati ösztöneit kordában tartva felegyenesedve járjon és ha a szándékod saját magaddal, az életeddel az; hogy ne légy egyedül, akkor tenned kell érte, mert csoda csak cselekvővel történhet, csodaváróval nem, elvégre a sültgalambok nem tudnak repülni.
 
A provokáció ideig óráig műkszik csak, de hosszútávon nem tartható fenn társas kapcsolatban, mert egy negatív jelleggörbe, ami arra utal, hogy a provokatőrben túlbuzog az ego, amitől sem boldog nem lehet az ember, sem nem lát tőle és kezeletlenül oly mértékben eluralkodhat az emberen, hogy úgy fogja érezni, hogy önmagában kevés ahhoz, hogy akármit is tegyen, kérjen kedvesen, alázattal és amiatt folyamodik a némi erőszakosságot sugalló provokációhoz.

Az elakadási pont ilyenkor meglátásom szerint az EQ azon szintjén van, ahol a negatívat pozitívvá kell átformálni, hogy ezáltal meglegyen a kellő önmotiváció a további fejlődéshez. Az önmotiváció pedig azért önmotiváció, mert ahogy a Perpetum Mobile sem a környezetéből veszi el az energiát, úgy az embernek is képesnek kell lennie arra, hogy saját magát túltegye dolgokon, átformálja a rossz képet és saját magát rúgdossa valagba hogy haladjon, lehetőleg előre.


És amíg a provokáció mögött túlbuzog az ego, ami korlátok nélküli teret kap indokolatlanul is, akkor az ego úgy fog elszállni önkontroll nélkül saját magától, hogy négyezerről ejtőernyő nélkül, ha sem szárnya (angyali, vagy szerelmes), sem macskatappancsa nincs, csak pofára tud esni, r-go vannak
dolgok, amiknek az eléréshez szükségeltetik a kedvesség, az alázat, a megértés, a türelem, a tolerancia, az elfogadás, a kérés.  


A segítséget, szeretetet, szerelmet kierőszakolni, kiprovokálni NEM lehet. Azt vagy adja az ember szívesen és önzetlenül, vagy semmit nem ér az egész, mert sem haszna, sem hossza, tartalma nem lesz.
  
 
Azonban a pénztáról való távozás után előbb-utóbb mindenki rájön arra, hogy nincs helye reklamációnak még blokk ellenében se, ha a Pocsék Áruk Fórumán keresgél, legfőképp ha a legjobb vissza nem válthatót veszi meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése