2012. május 28., hétfő

Szex - masszázs

Reggeli, ebéd, vacsora. Közte semmi, esetleg gyümölcs. Három nyújtózkodás felér egy szexuális élvezettel - tartja a mondás.       Ha ez így van, akkor mivel ér fel egy alapos masszázs?

Ez a gondolat egy ismerősömmel történt beszélgetés után jutott eszembe korábban. Tanácsért jött, aztán elbeszélgettünk. Foglalkozásilag masszőr és nem is akármilyen: nemcsak masszíroz, neki ez nemcsak munka úgy vélem, hanem hivatás és életforma is. 

Így a megvalósítandó tervei között ez igencsak nagy hangsúlyt kap nála, mert a masszírozás több, mint egy fizikai felfrissülés. Az igazi masszőr nemcsak masszíroz, hanem gondoz, törődik veled és figyel rád. Kimondatlan szavak nélkül is tudja a "bemelegítés", tested megismerése után, hogy mire van szükséged. Hiszen az a dolga, hogy minden izmodat átmozgassa és pont ott és pont úgy, ahogy kimondatlan szavaid nélkül is szükségeltetik, mert ő ezeket ösztönösen érzi egy idő után. 

Bár többek szerint is a szavak hatékonyabbá tudják tenni a masszőri munkát, hiszen azzal mintegy irányítják őt, elfogadják a mozdulatait, az érintését, erősített meg ebbéli elgondolásomban barátosném is, aki rendszeresen áldoz eme feltöltődésre időt. Tehát mindehhez, ahogy ő is fogalmazott, kell egyfajta olyan bizalom és közelség a masszőr és az alany között -a hatékonyság, az elérendő lazulás, testi-lelki felüdülési cél érdekében- ami sokak számára taszító is lehet, hiszen nem mindenki képes ennyire közel, mintegy magába, testrészei-izmai sokaságába, a belsőjébe engedni egy vadidegent pusztán azért, hogy fizikai-lelki tisztulást kapjon. 

A pszichológusok, a terapeuták munkájához tudom hasonlítani azt, amivel foglalkoznak, elvégre ahogy sokunk probléma esetén nem szívesen, sőt! inkább sehogy se megy terapeutához tanácsadásért, lelki segítségért, mert ott is legbelső titkainkat kell(ene) kitárnunk, így masszőrhöz, jóóóóóó masszőrhöz sem szívesen megy mindenki. Mindkét foglalkozás igényel egyfajta belsőséges viszonyt a két fél között, amihez óhatatlanul is meg kell nyílnunk, fizikailag, testileg-lelkileg egyaránt és képessé kell válnunk arra, hogy magunkba engedjük "látni" a másikat.
De vissza az eredeti gondolathoz, ami miatt naplómból ideragadtam egy gondolatot, átfogalmazva az itteni környezethez igazítva. 
 
 
A masszírozás is ad egyfajta testi-lelki felüdülést ez tagadhatatlan. Ahogy a bevezető sorban említett nyújtózkodás is, bár ennél azt hiszem a leghatásosabb a reggeli ébredés utáni nyújtózkodás szokott lenni. Hogy miért is? Hát, talán mert ébredés után a legkellemesebb minden, főképp ha van kivel megosztani.
És ha a nyújtózkodás felér egy kisebb szexuális kielégüléssel, akkor mivel ér fel, egy masszázs, jött a gondolatom. Erre nem kaptam választ, csak egy széles nagy mosollyal lett nyugtázva, hogy értem a testi-lelki felüdülések gondolatmenetét és valahogy úgy látom a munkát, hogy az valóban több, mint egy egyszerű fizikai felfrissítés.
 
Minden tiszteletem azon masszőröknek és annak az erőnek, amivel ezt csinálják, tehát ha többet adnak egy sima fizikális kigyúrásnál és nem kell félreérteni, semmiféle másfajta szolgáltatás nyújtásáról nincs szó, csak azzal, ahogy többen-páran masszíroznak, olyan testi-lelki erőket, energiákat szabadítanak fel a másikban, ami van akinél igenis elég lehet a kielégüléshez. Elvégre az erogén zónánk területei, érzékenységi pontjai igen eltérőek, széleskörűek az agytól, a nyakig, a szájon túl, a mell és egyéb testtájak tekintetében is érzékelhetőek. 

De ettől függetlenül én nem járnék masszíroztatni. Ha csinálok valamit, akkor azt fél gőzzel nem csinálom, mert vannak dolgok, amiket nem lehet kicsit csinálni és szeretek mindent, vagy az átlagnál többet beletenni a dolgokba magamból. Emiatt ezt szeretem bizonyos helyzetekben vissza is kapni. Így nem mennék el úgy masszíroztatni, hogy egy kicsit gyúrjanak ki, mert fáj itt és itt, akkor inkább marad a jóga és felfrissülök azzal fizikálisan.
A másfajta, alaposabb, testi-lelki bele és átélős masszírozást meg hát inkább attól az egytől fogadja legszívesebben az ember, akit amúgy is közel enged magához minden téren. Hogy esetleg nem ért hozzá? Én sem.

De úgy érzem nem is a szaktudás a lényeg ebben, hanem a felek közötti testi-lelki harmónia közbeni felüdülés, összekapcsolódás, azok az energiák, feltöltődések, fizikai-érzelmi-lelki kielégülések, amiket a másiknak tudsz adni és amit ő is visszaad neked.

Szóval meglátásom szerint egy masszőr sem tudja pótolni azt a fizikális "kigyúrást", külső-belső törődést, testi-lelki felfrissülést, amit a szeretett másik tud adni nekünk önzetlenül, csak azért, mert szeret minket és mert el és befogadjuk minden téren. 

És akkor arra már ki se térek, hogy amíg a masszőrtől fizetés után távozunk, addig kedvesünk masszírozása után-közben, akár más gondolatok-érzések is előkerülhetnek és nem feltétlenül szükségeltetik a távozás sem, hiszen egy jól működő kapcsolatban ha több felületen érintjük meg egymást a külsőn és testiségen túl, akkor a kémia sem fog szalmalángként elégni a fellángolás után.

"Ha már nagyon nagy lánggal él a szenvedély, akkor jöhet a szex, hogy befejezze a táncot, de soha nem az övé az első lépés."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése