2012. május 29., kedd

6. Fészbuk rajongók

 Kedvencnek jelöl, bökdös, vagy pontoz, kulcsos tesztet tölt és küld, de levelet nem író társkeresők. 
Ők lennének a bátortalan tábor?

Én azt sem kedvelem, mikor azt látom, hogy a gyerekek jobbra-balra XD-znek, meg rövidítgetnek mindent és szó szerint mindent néha, de hallottam már azt is, hogy a tanár is így írt a táblára, amin azért úgy komolyan elborzadtam.
Ez a Facebook-hatás, ami egy idő után már káros szenvedéllyé nőheti ki magát, alapos elvonási tüneteket is okozva az alanynak.
 
Mit gondolnak mi lesz abból a kapcsolatból, ami így kezdődik? Tartós, hosszútávú harmonikus kapcsolat biztos nem, de egy "kapcsira" esélyesek lehetnek azon álompasik, akiknél az egyéniségi jelek hiányában a sablonosságon túl az uncsi XD-s márkajelzés alatt faszbukos stílus mutatkozik meg, bár sokan úgy vélik, hogy a nőknél is a barbies szőkeség a sötétség mértékegysége a tudatlanság beismerése helyett.

De azért úgy érdekelne, hogy egy ilyen rövidítéses-bökdösős-kulcsos kapcsi vajon hány bökésig tarthat. Mert milyen kapcsolatot tud kialakítani és fenntartani az az ember, aki ennyire röviden próbálja elrendezni az ismerkedést, a kezdeményezést, hogy szó szerint, szó nélkül, szépen csendben, halkan, nehogy esetleg tán a címzett megértse az udvarlási szándékot.

Nem tudom miért gondolják sokan azt, hogy felnőtt embereknek fel-át kell venniük a gyerekektől ezt a stílust, mert a Facebook-hatás főleg náluk érvényesül, elvégre ők még kiforratlan személyiségek és hát ragad rájuk minden. Bár nekünk felnőtteknek azért az lenne a dolgunk, hogy a helyes úton tartsuk őket és ne hagyjuk, hogy minden idiotizmus rájuk ragadjon, szóval egyfajta példát kellene mutatnunk azzal, hogy helyesen használjuk a dolgokat. Udvarlás, párkapcsolat kialakítása terén is.

Bátor vagyok és lódítani akarok a bátortalanok sátortáborában.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése