2012. július 17., kedd

Örökké veled

Egyedül fekszem az ágyamban
S szívembe mart az éjszaka
Úgy vártalak téged haza
De csak a csend jött egymaga

Nincs mellettem már fényesség
S a lelkemben is teljes a sötétség
Csak egy gyertya pislákol itt még
Míg a faggyúja teljesen el nem ég

Körülöttem a levegő is kemény s rideg
A testem már lassan jég hideg
De oly jól esik az a meleg
Melyet a tenyered az arcomba remeg

Nézem magam fentről s szánom
Miért is adtam a testem már bánom
S könnyező szemedben most már látom
Csak te lehetsz nekem az örökös álmom



SP


Az üresség itt maradt

Tegnap villámokat szórt a menny,
Tegnap Isten rám haragot mért,
Minden ketté repedt odafent,
De én nem tudtam miért,nem tudtam miért.

Tegnap összefagyott a föld s az ég,
Dermesztve minden zöldet s vért,
Csak zúdult,csak szakadt le a jég,
De én nem tudtam miért,nem tudtam miért.

Tegnap elaludt bennem a szív,
Örültem hogy a bánatom véget ért,
Ám Ő nem szólított s vitt,csak sírt,
De én nem tudtam miért,nem tudtam miért.

Tegnap óta a lelkem is haldokló,
Már csak a reménytelenség kísér,
Az életem már nem tudom mire való,
De én nem tudhatom,nem tudhatom miért.


SP

2012. július 16., hétfő

By Lóránd


"Érdekes látni az embereket (bármennyire is hiányzik közben egy Társ) miként működnek. De visszatérve a fakó hasonlathoz: a megfelelő 'szín-élénkítővel' a többség vissza tudja nyerni a színét, csak nincs hozzászokva ahhoz hogy ezt képes legyen megtartani így hosszabb-rövidebb idő után inkább vissza fakul."


Tantra est




"A tantrikus módszer lényege pontosan abban ragadható meg, hogy megtanítja számunkra, hogyan teremtjük meg saját magunk megismerési szokásainkat, s megtanít bennünket arra is, hogy hogyan tudjuk ezeket ismét feloldani. A módszer alkalmazása során bonyolult, de nagyon mély belső látomásokat hozunk létre mesterségesen. Olyan látomásokat, amelyek mély megértésekhez segítenek bennünket, amelyekből megismerhetjük önmagunk valódi természetét és a való világot. Például e gyakorlatokon keresztül fölfedezhetjük, hogy minden mindennel kölcsönösen összefügg, a világ s benne mi magunk egy összefüggő hálót képez. S aztán amikor létrehoztuk ezeket a bonyolult látomásokat, akkor szétoszlatjuk azokat. A módszer lényege pontosan annak megértése, hogy mindent, amit mi magunk teremtünk, képesek vagyunk feloldani is. Ebből megérthetjük, hogy mi magunk vagyunk saját sorsunk urai. A buddhista bölcselet szerint mindent, amit tapasztalunk – így az emberi személyiséget is – tulajdonképpen saját tudatunk hozta létre valamikor a múltban. Lehet, hogy ez több világkorszakkal ezelőtt történt, de mégis csak mi magunk teremtettük ezeket a formákat."

A tantráról közel 20 éve hallottam először, szerintem ahogy a laikusok többsége, úgy mint a szerelem művészete.
Most sem volt egyszerű olyan leírást találni a neten, ami nem a szexualitással hozza összefüggésbe a Tantrát.
("A Tantra a hinduizmus több ezer éves filozófiája, aminek a tantrikus szexualitás csupán egy részét képezi." )

Akkoriban ~ 20 éve a spiritualitás és mindenféle energiaáramlásban, lélekvándorlásban, láthatatlan erőkben való hit nagyon távol állt tőlem, ez irányú érdeklődésem az elmúlt pár éveben alakult ki és formálódik szép lassan.
Újabb és újabb dolgokkal ismerkedek meg, így találkoztam a mauri masszázs elengedést segítő és egyben teremtő erejével és most a tantrával.

Egy tantra estnek köszönhetően csodálatos élményben volt részem.
A leghitelesebb talán az, ha az aznap este (inkább éjjel) megírt levelemet hozom ide, ami még abban az elvarázsolt hangulatban született, amiből nem esett jól kiszakadni, jó lett volna abban az energiatengerben lubickolni még egy kicsit, amit aznap este teremtettünk, de egy hétvégi kirándulás másnap kora reggeli indulással nem adott erre lehetőséget.

"Sziasztok! Most estem haza... Olyan jó helyen voltam... ide legalább egyszer el kellene menni minden nőnek és minden férfinak - már aki egy kicsit is hisz a spiritualitásban, az energiák ide - oda áramlásában és jótékony hatásában.

Nagyon nem jó hangulatban, fáradtan, görcsösen, feszülten, zárkózottan és minden negatív jelzővel felszerelve indultam el itthonról. most meg üdén és pozitív töltettel huppantam le ide a gép elé. (-írtam ezt éjfél után :-))) )

Tantrarandi a neve, de nem feltétlen az a cél
- legalábbis én nem ezzel a célkitűzéssel mentem -, hogy párt találj, hanem az hogy a férfi - női minőséget a férfi - női energiákat megéljük, és szeretetet adjunk kapjunk.... Na ha valahol, akkor itt tényleg elvesznek a külsőségek.
Én, aki nem tudtam elképzelni magamról, hogy egy idegen az aurámba járkáljon, most 14 férfitól jövő energiaáradatban lubickoltam... és egy pillanat alatt eltűnt, hogy ki hogy néz ki,  - mások is ezt mondták, mint tapasztalat.

És itt látható, hogy vannak értékes és normális férfiak, akik szeretnék a női lelket simogatni - nem a fizikai kontaktuson volt a hangsúly, hanem azon, hogy  játékos formában, vagy mondjuk egy érintésben, ölelésben, egy (pólón keresztül) hátmasszázs által mit élsz meg legbelül - nagyon érdekes utazás volt... és amíg az első körben még zavarban voltam, hogy vajon milyennek látnak, a második körre ez eltűnt, nem érdekelt... és azt is tök jó volt megélni, hogy a különböző "játékok" -ban én hogyan hatok különböző férfiakra, illetve az a fura, hogy nem is láttam, hogy különbözőek, csak azt, hogy FÉRFI -val vagyok. 

És én aki félrevonultam az elején, meg a szünetben is, úgy jöttem le a Várból, hogy haveri alapon végigdumcsiztam az utat az egyik sráccal, nagyon EMBERI az egész így.

Mielőtt félreértenétek... nem ment el a józan eszem csak egy ideje figyelek arra, hogy mikor mi történik és azért azt fura látni, hogy az ilyen spirituális kirándulásoknak milyen hatása van a hétköznapokra és a hangulomra.
Az az igazság esélyem se volt a tantrarandi randi epizódját nyélbe ütni, mert... hiába a 14 különböző karakter és az általuk megélt hatás, 1 valaki körül forogtak a gondolataim, aki nem volt ott... és nem egyszer eszembe jutott..., - a tegnap esti "tengerparti beszélgetés" -t nem tudtam kiverni a fejemből...

Na jó. Landolok a repkedésből, mert holnap hajnalban kelek, irány Baja Halfőző fesztivál."

:-))) - Azt hiszem nem kell mondanom, hogy mindez hogyan is kapcsolódik egy randizásról szóló bloghoz. Mindenkinek ajánlott egy ilyen élmény, aki hosszú ideje él egyedül, aki az egymást érő ismerkedések tapasztalataival találja szemben magát nap, mint nap.
Azt látom, hogy "elfelejtünk" nőnek és férfinak lenni, nőként viselkedni és férfiként megjelenni egy ismerkedés során. Mindenki védi a saját kis határait, az "auráját". Mindebben, amiről írtam az a szép, hogy szavak és beszélgetés nélkül kerültünk egymáshoz közel. Mégsem éreztem tolakodónak, az intim szférámat sértőnek, - ellenben jó pár RV -s ismerkedéssel... Persze nem teljes némaságban zajlott mindez, sok nevetés és jó hangulat jellemezte az estét.
Ezért is volt rossz, hogy el kellett jönnöm, mert szerettem volna még élvezni azt az energiaáradatot, amit létrehoztunk.

Sok mindenre ráébredtem, a leginkább képszerű talán az, hogy miért is jó összeölelkezni, valakihez hozzábújni,  hogy egy érintésnek milyen teremtő ereje van. - Meggyőződésem, hogy töltekezünk egymásból, egymás által, - még éjszaka is álmunkban egymáshoz bújva, a másikat érintve -   és azt is tudom magamról, hogy nekem az lehet a társam, akinek erre igénye van.

A magam részéről úgy gondolom, hogy nem csak azokra van jó hatással egy ilyen élmény, akik egyedül élnek, hanem azoknak is el kellene menni egy ilyen rendezvényre, akik úgy érzik unalmas a kapcsolatuk, nem érzik a helyüket benne, mi több egy ilyen foglalkozást, - ahogy valaki mondta az este végén - kötelező iskolai foglalkozásként javasolja.
A férfi - női minőség megélésének alapja lehet, mert segít lerakni azokat a "mintákat" amiket hordozunk és amiket az évek múlásával magunkra öltünk.
 
"A férfi és női energiák tudatos áramoltatása és egyesítése.
Lelki-szellemi gyakorlat, amely megteremti az ellentétek kozmikus egységét. Út, amelynek végén nő és férfi eggyé válik, és megismeri az Isteni Szeretetet. A szexualitást az Örök Egységhez való visszatérés eszközének tekinti.
Ez a tantra."