2012. május 27., vasárnap

3. A gyorstalpalós


- Szia, az adatlapod alapján szimpatikusnak találtalak, és ugyan az internetet eléggé személytelennek tartom, és a nagy szavakban sem hiszek, talán mégis megtörténhet itt egy 'nagy találkozás'. Találkozunk?
- Jézusom! Máááris? A szomszéd. Tudod, a Mézga családból. Átaludtam volna az ismerkedés levelezős részét, hogy már itt a nappali tagozat?

Sokak szerint nincs sok értelme képet cserélni és építgetni egy téves elképzelést, mert akkor biztos a csalódás, így ha úgy adódik, esetleg össze is futhatnunk valamikor, előzetes ismerkedés nélkül is, mivel a net csak arra jó, hogy az alapvető paraméterek tisztázása után meg tudjunk beszélni egy randit, ott meg már úgyis a személyes benyomások számítanak.

Tehát a kihagyjuk a belső tulajdonságok, a mélyebb tartalmak megismerését hívom gyorstalpalónak, ami vagy a szexre alapít, vagy a külső formákra, de mindenképp csak a felszínre. Mert a belső igazi meglátásához, megismeréséhez, megtapasztalásához idő kell.

Az meg kinek van ebben rohanó, el-anyagiasodott világban? 

Evégre amikor halad előre az ismerkedés és ott lebeg a lehetséges kapcsolat reménye a felek fejében, miközben vágyakkal, várakozásokkal, tervekkel teli mindkét fél, amit kommunikáció híján, rohanvást nem tudnak sem megbeszélni, sem egyeztetni, akkor előkerülnek óhatatlanul is az ellentétek, a problémák, a másik tökéletlensége, ami még zavarhat is minket, hiszen oly tökélynek láttunk mindent.

Szépen indultak a dolgok, fizikailag, külsőre vonzódtunk egymáshoz és felruháztuk a másikat a saját fejünkben lévő ideálképpel, ami a kétszázhúszas száguldás során aztán  apránként kezd szétoszlani, mint a köd mikor kisüt a nap.

Ilyenkor elkezdődik a távolodás, távolságtartás, a másik nem keresése és sokan máris odébb-kilépnek a kapcsolatként ki nem alakult ismerkedésből pár hónap után, mert úgy vélik, a másik nem az igazi számukra, így kezdik újra a keresgélést. 

Mert sokan csak arra vágynak, arról álmodoznak hogy legyen már valaki de olyan szinten, hogy sokszor az is mindegy, hogy ki és milyen, csak legyen, ha már pár kedves szót kap, egyből rózsaszín felhős lesz.  És ebbéli igyekezetükben olyan kompromisszumokat is megkötnek magukkal, amit nem kellene.
 Lemondanak Önmagukról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése